Türkiye’de İl Sayısı Artıyor!

Van’ın nüfusu ise ADNKS verilerine göre, 1 milyon 96 bin 397. Van’ın nüfus açısından en büyük ikinci ilçesi olan Erciş’in nüfusu ise 173 bin 795. Erciş’in il olması halinde Van’ın nüfusu 895 bin 602’ye düşecek. Erciş’e bağlanacak başka ilçelerle birlikte Van’ın nüfusu 750 binin altına inecek ve o da büyükşehir statüsünü bu şekilde kaybedecek. Erciş, HDP’li bir belediye.
Kamuoyu gündemine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklama ile gelen Şırnak il merkezininin Cizre, Hakkâri il merkezinin de Yüksekova yapılmasının da hâlâ gündemde olduğu öğrenildi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 6 Haziran 2016 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, bir soru üzerine “Bazı şehirlerin taşınması ile ilgili konu gündemimizde değildir” değilmişti. Kabine değişikliğinin ardından Davutoğlu’nun gündeme getirdiği konudan vazgeçildiği düşünülmüştü. Ancak Al Jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, konunun hâlâ gündemde olduğunu, Meclis’in kapanmasına yakın Meclis’e sevk edilecek muhtemelen torba yasa ile hayata geçirilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.