2018 Asagari Ücrette Son durum

2018 Asagari Ücrette Son durum

Asgari ücret 2018’de ne kadar olacak? Asgari ücret zammı hakkında şimdiden dillendirilen bazı ücretler ön plana çıkmaya başladı. Asgari ücret 2018 zam tahmini hakkında şimdiden en yüksek zam teklifi beklentisi başlamış bulunmaktadır. Peki 2018 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak? Hükümet asgari ücret için ne gibi teklifler sunacak? İşte asgari ücret 2018 zam ile ilgili her şey aşağıdaki son dakika haberimizde..

Yeni yılın 2018 asgari ücret zammı için toplanan kurullarda ilginç çıkışlar gelmeye devam etmektedir. işçi sendikaları minimum 2000TL asgari ücret tutarında ısrar ederken, iş veren sendikaları ise bunun tam tersi bir teklif sundu. Geçtiğimiz dönemde yapılan asgari ücret zamlarının iş verenleri çok olumsuz etkilediğini söyleyen iş veren sendikası yetkilileri 1400 TL asgari tutarın sabit kalmasını istedi.

DİSK 2000 TL ücret talep ederken, işveren sendikasının asgari ücret zammına karşı olan tutumu tartışılmaya devam ediyor. Diğer taraftan hükümet yetkilileri de bu konuda henüz net bir şekilde tavrını koymuş değiller. Geçtiğimiz dönemde seçim öncesi vaadi olan 1400 TL asgari ücret zammı sonrası işçileri az da olsa memnun edebilen yetkililer, iş verenleri de oldukça üzmüştü.

Yine aynı şekilde büyük bir zam yapmak istemeyen iş verenler 1400 TL’de sabit kalınması ve zam yapılmaması konusunda diretmektedirler. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan kira artışları ve yükselen enflasyon grafiği sebebi ile zor durumda kalan işçiler için ise 1400 TL oldukça düşük kalmaktadır. Günümüzde standart bir evin kirası 500 TL iken bir yetişkinin 1400 TL alması oldukça vahim bir tablodur. Bu konuda işçi ile işveren arasında orta yolun bulunmasını sağlama görevi hükümettedir. Yapılacak yeni zam ile birlikte işçilerin kabul edilebilir bir maaşa yükselmeleri ve iş verenlerin de devlet desteği ile bu artan zamdan çok fazla etkilenmemeleri umut edilmektedir. birkaç gün sonra net asgari ücretin belli olacağı toplantılardan herkesi memnun edecek bir sonucun çıkmasını temenni etmekteyiz.