Sosyal Medya Ayakta!

“HER AKRABA GÜVENLİ DEĞİLDİR”: Her akraba güvenli değildir” diyen Temur, “İstismar vakalarının çoğunda fail aileden yada çok yakın çevreden biridir. Bu nedenle anne ve babalar, mutlaka akrabalarının çocuklarına olan yaklaşımını ve çocukların akrabalara karşı davranışlarını izlemelidirler.
Ebeveynler çocuklarını tedirgin etmeden, ‘kendisine sık sık hediye alan’, ‘sır saklamasını isteyen’, ‘fiziksel şaka ve istenmeyen davranışta bulunan’ yakınlar konusunda konuşmayı aile içinde bir kural haline dönüştürmelidir.
GÜVENLİ BİREY AĞINIZ OLSUN!: Anne ve babalar, çocuklarını kendileri dışında güvenebileceği kişiler konusunda bilgilendirmeli ve ‘güvenli birey ağı’ oluşturulmalıdır. Aile bireyleri dışında seçilen ‘güvenli birey ağı’ndan çocuğun ihtiyaç duyduğunda istediği kişiyi seçebileceği ve sıkıntılarını anlatabileceği öğretilmelidir” diye konuştu.
YABANCILARLA İLİŞKİ: Temur, ailelerin yabancılarla ilişkiler konusunda da çocukların sınırlar çizmesine yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi. “Asla bir yabancının arabasına binme! Tanımadığın kişilerden asla hediye alma! uyarılarının çocuklar tarafından benimsenmesi sağlanmalıdır.”

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.