Telefonlarınızın Kulağı Var!

Akıllı Telefonlarınız Sizi Dinliyor!
Peki, telefonun mikrofonu açılıyorsa ve telefon sürekli veri aktarıyorsa pilin hayatının çok daha kısa ve kişisel veri kullanımının tavana vurması gerekmez mi? Pen Test Partners Şirketi’nden siber güvenlik uzmanı Ken Munro ve meslektaşı David Lodge’a bir akıllı telefon uygulamasının bu şekilde casusluk yapıp yapmayacağını sordum. Haberimiz olmadan dinleniyor olabilir miydik?
Munro “Başta ikna olmamıştım, kişisel öykülere dayanıyor gibi görünüyordu” diyor. Ancak yanıt hepimizi şaşırtarak “evet” oldu.
“Tek yapmamız gereken mevcut Google Anroid faaliyetini kullanmak oldu. Bunu işimizi kolaylaştıracağı için seçtik” dedi Munro.
Munro “Telefondaki mikrofonu kullanma izni aldıktan sonra internette bir dinleme sunucusu kurduk. Telefonun mikrofonunda duyulan her şey, dünyanın neresinde olursa olsun bize geri döndü ve biz de o konuyla ilgili özel reklamlar gönderdik” dedi. Bu sistemi kurmak uzmanların iki gününü almış.
Sistem mükemmel değil ancak gerçek zamanda kilit kelimeleri belirleyebilmiş. Deneyler sırasında telefonun pilindeki düşüş asgari düzeyde olmuş ve kablosuz internet kullanınca veri kullanımında da artma olmamış. “Kullandığımız kodlamaların çoğu zaten internette vardı” diyor Lodge “Kullanıcı ne olduğunu anlamayacaktır. Apple ve Google ise bunu görebilir ve durdurabilir. Ama yaratmak oldukça kolay” diye de devam ediyor.
Munro ise artık duyduğu şüphelerden kurtulduğunu söylüyor. “Bunun yapılabileceğini ispatladık, çalışıyor. Şu anda bu gerçekleşiyor mu? Büyük olasılıkla” diyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.