Çocukla iletişim nasıl olmalı?

Çocukla iletişim nasıl olmalı?

Çocuğunuzla iletişim son derece natural olmalı. Kararlarınızın arkasında durmalı, kararlı olduğunuzu şiddete başvurmadan çocuğunuza hissettirmelisiniz. Çocuğunuz için küçük amaçlar oluşturmalı ve bu amaçlara ulaştığınıda hediye sistemi değil, birlikte birşeyler yapma ödülü getirmelisiniz. Örneğin, çocuğunuz odasını toplaması karşılığında sizinle birlikte parka gidebilir, birlikte puding yapabilir, resim yapabilir. Gündelik hayatta işine yarayabilecek bilgilere sahip olmasını öncelikli olarak değerlendirmelisiniz. Odasında çekmecelerini düzenlemesi karşılığında sevdiği bir filmi birlikte izleyebilirsiniz.

Ödüllendirme sistemini dikkatle ele almalısınız

Sizden karşılığı bekleyeceği şeyler yaşamamalı, birlikte yapabileceğiniz sosyal aktivitelerle ödüllendirme yapmalısınız. Birşeyler alırken bunu ihtiyacı olduğu için aldığınızı özellikle hissettirmelisiniz.

Şımarık çocuklar neden mutsuz?

Her istediği yapılan, her zaman beklentileri karşılanan çocuğun hayal gücü zayıf kalır. Hayal gücünü beslemesine fırsat vermeden hemen her şeyi alıyor olmanız mutlu olmasına değil, mutsuz olmasına neden olur. Bu nedenle çocukla olan iletişimde çocuğun her dediğini yapmanın veya sert kurallara, ödüllere sahip olmanın değil, sevgiyle samimi iletişim kurmanın önemli olduğunu bilmelisiniz.

En güzel ödül birlikte geçirilen kaliteli zamandır.