Bir gece yarısı uyandığında atletinin kan içinde olduğunu gördü

Bir gece yarısı uyandığında atletinin kan içinde olduğunu gördü

İzmit’te bir trafo fabrikasında kalite kontrolcü olarak çalışan Burhan Aslan, erkeklerin de meme kanseri olabileceğini hiç bilmiyordu. Bir gece yarısı uyandığında atletinin kan içinde olduğunu gördü. Ne ağrı ne de kesik vardı. Kanın nereden geldiğini bulamadı. Sabah benzer manzarayla karşılaştı. Aslan o anları, “Aklımı yitirecek gibi oldum. Fırladım, hastaneye gittim” diye anlatıyor.

Meme kanseriyim diyemedimTetkiklerde meme kanserinin birinci evre olduğu anlaşıldı. Meme ucu açılarak tümörü alındı. 5 yıl boyunca hormon ilaçları kullanması planlandı. 15 gün sonra da işinin başına döndü. Düzenli kontrollerini yaptırmaya devam etti. 5 yıl boyunca her şey yolunda gitti. “Bu 5 yıl boyunca kanserliler veya ilgili derneklerle görüşmedim. Çünkü kendimi kanserli görmedim. 5 yıllık süre bitince, doktorum ‘Artık ilaca devam etmene gerek yok’ deyince de rahat bir soluk aldım” diyor.

SAĞ MEMESİ ALINDI
Ta ki bu konuşmanın üzerinden bir hafta geçene kadar… Yine bir öğle uykusundan uyandığında sağ memesinde bir ağrı hissetti. Eliyle yaptığı kontrolde eline bir kitle geldi. Hastaneye koştu ama ikinci kez kanserini kendine konduramadı. Patoloji raporu aldığında bir şey çıkmayacağından o kadar emindi ki bakmadı bile. “Sonucu alır, işe geri giderim” diye düşündü. Ama tetkikler yine meme kanseri olduğunu gösteriyordu. Üstelik üçüncü evredeydi ve koltuk altı lenf bezlerine sıçramıştı.

Önce kemoterapi verildi. Sonra ameliyat oldu. Ucu dahil tüm sağ memesi alındı. Arkasından da radyoterapi uygulandı. Aslan, ilkinde duymadığı konuşma ve destek ihtiyacını ikinci tanıdan sonra hissetti. Kanserle ilgili farklı hasta dernekleriyle iletişime geçti. Derken engelli derneklerine de gitmeye başladı. İşaret dili öğrendi, sertifika aldı. Aslan, “Farkındalığım inanılmaz arttı. Nerede engelli birini görsem gidiyor ve dinliyorum. Kemoterapiyi alırken ailem yanımdaydı. Ama benzer süreçleri yaşayan, beni anlayan biri yanımda olsaydı çok daha kolay atlatırdım. Şimdi de ben meme kanserlilere destek olmaya çalışıyorum” diyor.