İntihar ettiği iddia edilen hamile Maide’nin ailesi: Öldürüldü

Maide Çetin’in av tüfeğiyle intihar ettiği haberinin verilmesi üzerine Diyarbakır’da yaşayan babası Osman ile annesi Zahide Özmal, hemen kızlarının yaşadığı köye gitti. Anne Özmal, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Biz yola çıktığımızda damadımı defalarca aradım ama bana cevap vermedi. Annesiyle görüştüm o da benimle ters konuşarak, ’Kızın kendini öldürdü’ diyerek kapattı. Biz oraya vardığımızda Diyarbakır’dan akrabaları herkes oradaydı, herkese haber vermişler en son bize söylemişler, hepsi evin önündeydi. Avukat bile çağırmışlar ama bize çok uzun zaman sonra haber vermişler. Eve gittik sorduk kızımızın cenazesi bize gösterilmedi. Benim kızımın nerede olduğunu göstermediler. Yalvardım ben kızımı göreyim diye sonra baktık ki kızım mısır tarlasının içinde su akıyor üzerinden. Orada bana müdahale ettiler, kızım intihar etmişse saatlerce orada neden o su kapatılmadı? Vücudunun etrafından sular akıyordu niye suyu kapatmadılar? O su akarken kızımın etrafındaki delilleri siliyorlardı. Hiçbir şey olmamış gibi rahattılar.”

Dünürlerinin kendilerini dövdüğünü eşinin ve oğlunun yaralandığını söyleyen Zahide Özmal, “Kızım 9 aylık gelindi, 6 aylık hamileydi. Onlar kızımın intihar ettiğini söylüyorlar. Sağ yanına pompalıyla ateş ederek intihar ettiğini söylüyorlar, benim kızım solak değildi. O elini kullanamaz. Kızım asla silah görmemiş bir kızdı, öyle silahla uğraşacak bir kız değildi. Ben oraya gittiğimde eşi Bayram Çetin oradaydı. Bana dönüp hiçbir şekilde ’Anne olay şöyle oldu’ diye anlatmadı” dedi.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.