Göz Kuruluğuna Son!

Göz Kuruluğuna Son!

Göz Kuruluğu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir!

Gözyaşı yetersizliği durumunda kuru göz dediğimiz hastalık ortaya çıkar.

Gözlerde kuruluk, yanma, kızarıklık, rüzgardan rahatsız olma, batma gibi hislerle kendini belli eder.

Nedenleri Nelerdir?

Gözyaşı salgısı yaş ilerledikçe azalmaya başlar. Özellikle menopoz sonrası kadınlarda sıkça görülebilen bir rahatsızlık durumuna gelebilir. Ayrıca, bazı ilaçlar da göz kuruluğuna neden olabilir. Göz kuruluğunuz varsa göz doktorunuza kullandığınız ilaçların listesini göstermenizde fayda var.

Nasıl Tanı Konur?

Basit bir muayeneyle kolaylıkla tanı konulabilir. Tanı konulma aşamasında kendinizde ki belirtileri en doğru şekilde doktora aktarmanız, oldukça yardımcıdır. Bazı testlerle de göz yaşı tanısı hemen konulabilir. Mutlaka göz doktoruna görünmeli ve tanıyı doktorun koymasını beklemelisiniz. Sağdan soldan duyduklarınızla kendinize tanı koyarak tedavi etmeye çalışmanız, oldukça yanlış ve yanıltıcı bir durumdur.

Tedavi!

Gözlerinizi nemli tutabilmek için, yapay gözyaşı damlası ve jeli vardır. Bu yapay gözyaşlarını günde 4 ya da 5 kez kullanabiliyorsunuz. Eğer bu sizin için yeterli olmuyorsa koruyucu etkili olan yapay gözyaşı damlasını ya da jelini gün içinde istediğiniz kadar da kullanabiliyorsunuz. Doktorunuza danıştıktan sonra eczanelerden edindiğiniz bu ilaçları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Uyuduğunuz odanın gece boyunca nemli olması göz kuruluğunuz için oldukça önemlidir. Odanın nemli olmasına özen gösterin. Bunun için ortam nemlendirici cihazlar satın alabilirsiniz.